ERNEST SALA

Professor de Còmic

Professor de còmic i de vàries assignatures relacionades. Un dels joves talents del nostre país en el dibuix de còmic i que ara ensenya les principals tècniques als nostres alumnes.

  • ernest_sala@yahoo.es

Resum personal

Olot, 1988

Viu a Olot (Girona) fins als 18 anys, quan es trasllada a Barcelona per cursar Art Gràfic a l’Escola Joso. Especialitzat en còmic i il·lustració, ha treballat en diferents àlbums col·lectius costat de guionistes com Rakel Archer, Santi Navarro, Enrique S. Abulí o Sergio Colomino: Barcelona TM (Norma Editorial), el Venedor de Fum (NoBanda), Barcelona Vesteix de Negre ( norma Editorial) i AK-47 (norma Editorial); ha dibuixat històries amb guió d’Alex Ogalla per a la revista de terror Cthulhu (Diàbolo Edicions) i il·lustrat llibres juvenils com la sèrie Peliculibros 3D (Hidra editorial). També ha col·laborat com a il·lustrador freelance per a Estudi Fénix entre 2010 i 2016 i ha realitzat encàrrecs per Lévalo Studio en publicitat.

L’adaptació a còmic del best-seller El Guardià Invisible (Planeta Còmic) és la seva primera obra llarga com a autor complet, juntament amb Llegat en els Ossos, la segona part de la trilogia, i Ofrena a la Tempesta (treball en curs). Actualment compagina la feina de dibuixant de còmic amb la docència com a professor de dibuix a Joso Sabadell i Joso Barcelona.