Màster en Il·lustració Editorial

Preu:

0

Característiques del curs

  • Durada del curs 700 hores
  • Prerequisits
  • Inici del Curs 01/10/2020
  • Horari: Dilluns a divendres (10h a 14h)
  • Matrícula: 450€
  • Preu: 380€/mes

Descripció

La il·lustració editorial és l’àmbit on la tècnica individual de l’artista pren més rellevància. És probablement el camp més ampli on poder donar sortida professional a la creativitat i l’expressió gràfica dels nostres alumnes. Alhora, també és un dels sectors en el que és més fàcil crear un estudi per comercialitzar creacions pròpies o donar servei a tots aquells productes i suports que requereixen la intervenció d’il·lustradors: llibres, revistes, còmics, tattoo, merchandising, disseny gràfic, pàgines web, cartelleria, packaging, publicitat… És a dir, tots els dibuixos que no es mouen, independentment dels suports en què es mostrin. I n’hi ha a milers.

Per això és fonamental esdevenir un artista versàtil, amb la capacitat d’afrontar comandes on es requereixin diferents estils de dibuix, amb el nivell de qualitat gràfica demandada pels clients i sabent gestionar els projectes de forma 100% professional de principi a fi.

El MÀSTER EN IL·LUSTRACIÓ EDITORIAL té una durada d’un any i un objectiu definit: capacitar als nostres alumnes per fer la transició definitiva entre l’àmbit educatiu i el mercat laboral.

 

Objectius

Aquest és un curs d’especialització. Es treballen a fons els factors que determinen la diferència entre l’acabat final d’una obra gràfica creada per un professional i la d’una il·lustració creada per un aficionat o un aprenent.

Es perfeccionen les tècniques de composició, dibuix i color, i es treballa a fons la capacitat d’adaptació a diferents estils. També es perfila la creació d’un estil propi i s’exploren les possibles sortides laborals de forma personalitzada amb cada alumne, definint els punts clau que li proporcionaran majors probabilitats d’èxit en els primers encàrrecs professionals.

Durant el curs s’integren mètodes àgils de treball, sistemes de planificació, procediments i presentació de les feines. Sense passar per alt l’assessorament necessari en aspectes tècnics com són: la confecció de pressupostos, gestió fiscal i administració, per tal d’acompanyar a l’alumne en els seus primers projectes i així garantir-li un aterratge suau en el món de la il·lustració professional.

 

Metodologia

Durant el MÀSTER es plantegen reptes pràctics inspirats en encàrrecs reals de clients, amb l’objectiu que els alumnes busquin solucions a problemes reals que es trobaran posteriorment en el seu recorregut professional. Cada projecte és impulsat i supervisat pels professors, si bé en moltes ocasions, seguint la metodologia pedagògica LEARNING BY DOING, la funció del docent es veu modificada, esdevenint un classroom manager, i són els alumnes els que han d’actuar autònomament o només recolzats pels seus companys de grup de treball.

LEARNING BY DOING és un mètode de formació  original de l’escola finlandesa d’emprenedoria Team Academy que, gràcies al seu gran èxit, ha estat posteriorment adoptada per alguns dels més importants centres de negoci d’arreu del món.

Aquest mètode consisteix entre altres coses, a ensenyar creant una rèplica de l’àmbit laboral a l’àmbit pedagògic. D’aquesta manera, l’alumne aprèn en base a l’experiència que obté buscant fórmules creatives per desenvolupar els projectes i analitzant posteriorment amb els professors les errades lògiques comeses.

El MÀSTER EN IL·LUSTRACIÓ EDITORIAL es divideix en tres projectes, un per trimestre i acaba amb la creació del portfoli de cada artista que li servirà com a carta de presentació per començar a treballar com a il·lustrador o il·lustradora, i la maqueta d’un producte propi on l’alumne mantindrà els drets d’autor, i l’escola recolzarà en la seva producció i comercialització:

  • 1er trimestre: Creació i desenvolupament amb estil propi d’un llibre il·lustrat a tot color basat en un conte clàssic.
  • 2on trimestre: La il·lustració aplicada: productes de merchandising, llibres de text, jocs de rol, dibuix per tatuatges, llibres d’activitats, il·lustració infantil, licensing, publicitat, etc…
  • 3er trimestre: Creació de producte propi i del portfoli individual de l’artista.

A IBOIX Escola, tots els professors són professionals en actiu i amb una reconeguda experiència en el sector.

Aquest MÀSTER disposa d’una borsa de treball i de pràctiques en empreses del sector, tant a nivell nacional com internacional.

 

Tecnologia i recursos

Una de les coses que fa diferent IBOIX respecte a altres centres formatius, són els recursos que posem a l’abast dels nostres alumnes i que juntament amb un mètode d’aprenentatge intensiu, ens permet transformar a estudiants en il·lustradors de primer nivell en els terminis més curts.

Cada alumne compta des del primer dia amb un espai fixe de treball, un ordinador Apple Mac Pro amb el software professional més avançat i d’una tauleta gràfica interactiva de 22 polzades. Això vol dir que no hauran de fer cap inversió personal en hardware o software per adquirir els coneixements del màster.

A més, a IBOIX Escola hem creat un entorn de treball molt similar al dels estudis professionals. Això vol dir que comptem amb cadires ergonòmiques especials per a usos intensius, una il·luminació específica per evitar qualsevol reflex a les pantalles i altres comoditats per treure el màxim rendiment del MÀSTER EN IL·LUSTRACIÓ EDITORIAL.

A més disposem d’aules de coworking amb ordinadors on els alumnes poden continuar els treballs en horari fora de classe i inclòs els dissabtes al matí.

 

Accés

Els alumnes que hagin cursat la Diplomatura en Il·lustració a IBOIX Escola tenen accés directe al MÀSTER EN IL·LUSTRACIÓ EDITORIAL. A més, reconeixem l’esforç de l’alumne/a més brillant de la Diplomatura en Il·lustració amb una beca que cobreix el 100% del màster.

També poden accedir directament al MÀSTER als alumnes que hagin acabat el batxillerat. En aquest cas, i igual que qualsevol altre alumne que no procedeixi de la Diplomatura de l’escola, s’haurà de presentar un portfoli i, si es considera oportú, realitzar una prova d’accés.

L’edat mínima per cursar aquest MÀSTER EN IL·LUSTRACIÓ EDITORIAL és de 18 anys.

 

Horaris i lloc

De dilluns a divendres de 10h a 14h

Del 30 de setembre de 2019 a 19 de juny de 2020

IBOIX Escola. Francesc Macià 65-67 de Granollers. A 5 minuts de l’estació de RENFE Granollers-Centre.

 

Preu

Matrícula de 450€ + Mensualitat de 380€

VULL MÉS INFORMACIÓ