Màster en Disseny de Videojocs

Preu:

0

Característiques del curs

  • Durada del curs 1400 hores
  • Prerequisits
  • Inici del Curs 01/10/2020
  • Horari: Dilluns a divendres (16h a 20h)
  • Matrícula: 750€
  • Preu: 450€/mes

Descripció

La indústria emergent dels videojocs és una nova i atractiva sortida professional per a moltes persones que els agrada l’art i les creacions gràfiques. Ja dóna feina a prop de 30.000 persones a Espanya, generant un volum de negoci superior als 3.500 milions d’euros. A més, la tecnologia 5G comportarà molt aviat una nova explosió de consum de videojocs i de continguts interactius des de telèfons i tauletes.

Per alimentar aquest sector amb aquestes increïbles perspectives de creixement, cada cop calen més professionals. Per això el MÀSTER EN DISSENY DE VIDEOJOCS de dos anys de durada està dissenyat per a deixar els alumnes totalment preparats per accedir i consolidar-se professionalment en aquest sector.


Per què triar IBOIX?

El nostre tret diferencial respecte a altres escoles o universitats que fan graus o màsters de disseny i producció de videojocs, és que som el centre de formació que més importància dóna a la part artística. A IBOIX Escola som els que, amb molta diferència, destinem més hores del nostre itinerari formatiu a la creació artística del videojoc en comparació a les matèries més tècniques.

Això suposa un important valor afegit en l’àmbit laboral. El sector està demanant contínuament professionals que, a més de programar, tinguin talent per fer bones creacions des del punt de vista gràfic. No és casualitat que la figura del game artist sigui una professió cada cop més demandada i valorada per les principals companyies de producció de videojocs.

Per això, el nostre MÀSTER EN DISSENY DE VIDEOJOCS està enfocat a deixar els alumnes totalment preparats per accedir i consolidar-se professionalment, en aquest sector a l’alça, com a artistes especialitzats en Art 2D (disseny de personatges, concept art i visual development) i Art 3D (escultura digital, texturitzat, rigging). I a l’hora garantim els coneixements necessaris en motors gràfics (Unity i Unreal) per comunicar-se amb els programadors i dominar les aplicacions dels seus dissenys a la indústria dels jocs.

També ens fa diferents el fet que entre els nostres professors hi ha alguns dels millors professionals del sector. Si el MÀSTER es fa només a les tardes, és perquè aquests professionals estan treballant en importants estudis durant els matins i hem prioritzat la possibilitat de comptar amb els millors professors possibles.

 

Metodologia

Durant tot el MÀSTER EN DISSENY DE VIDEOJOCS es treballa en la creació d’una versió beta d’un joc de creació pròpia. Els professors imparteixen els seus coneixements sobre la matèria i, al mateix temps, van familiaritzant els alumnes amb les eines i programes informàtics que hauran d’utilitzar. Durant el màster es treballen totes les etapes de creació d’un videojoc igual que en un estudi professional.

En cada etapa s’organitzen grups de treball que han d’anar resolent exercicis pràctics, en els quals s'han d'aplicar els coneixements i buscar solucions tècniques a cada repte. Puntualment també es conviden a professionals de reconeguda trajectòria en el sector perquè realitzin una masterclass als alumnes del màster.

Durant algunes fases del màster, els alumnes hauran de treballar de forma totalment autònoma. En aquest punt apliquem la metodologia anomenada LEARNING BY DOING.

LEARNING BY DOING és un mètode de formació  original de l’escola finlandesa d’emprenedoria Team Academy que, gràcies al seu gran èxit, ha estat posteriorment adoptada per alguns dels més importants centres de negoci d’arreu del món. El mètode LEARNING BY DOING pretén que els alumnes cometin els errors més habituals en l’entorn formatiu perquè després els puguin evitar quan estiguin a prova o contractats per una empresa.

El MÀSTER EN DISSENY DE VIDEOJOCS acaba amb la presentació de la versió beta d’un videojoc creat 100% pels alumnes de l’escola.

 

Temari

3D ART

Lowpoly Modelling (3DSMAX)

Organic Hipoly Modelling (ZBRUSH)

Hard surface Hipoly Modelling(ZBRUSH)

Retopology Basics(3DSMAX)

UVS (3DSMAX)

Baking(SUBSTANCE PAINTER)

Texturing for Production (SUBSTANCE PAINTER)

FX (UNITY3D)


2D ART

Concept art (environments and props)

Concept art (characters)

UI UX

Animation (3DSMAX/MOTIONBUILDER)

Pixel Art

Toon Boom

Spine


Animació

Basic animation workflows (3DSMAX/MOTIONBUILDER/UNITY3D)

Character animation (3DSMAX/MOTIONBUILDER/UNITY3D)

Asset animation (3DSMAX/MOTIONBUILDER/UNITY3D)


Disseny del videojoc

Unity Engine basics

Worldbuilding

Character design

Storytelling

Level Design

Game design Pillars

Playtesting & QA

Balance & Pacing

User interface

Gamification


Projecte final

Complete UNITY3D Game (publicat a Google Playstore)

 

Tecnologia i recursos

Una de les coses que fa diferent IBOIX respecte a molts altres centres formatius que imparteixen estudis similars són els recursos que posem a l’abast dels nostres alumnes.

Cada alumne comptarà amb un espai fix de treball, un ordinador i una tauleta gràfica interactiva de 22 polzades. Aquests equips vindran equipats amb el software necessari per desenvolupar el MÀSTER. Això vol dir que no hauran de fer cap inversió personal en hardware o software per adquirir els coneixements del màster.

A més disposem d’aules de coworking amb ordinadors on els alumnes poden continuar els treballs en horari fora de classe i inclús els dissabtes al matí.

A IBOIX Escola hem creat un entorn de treball molt similar al dels estudis professionals. Això vol dir que comptem amb cadires ergonòmiques especials per a usos intensius, una il·luminació específica per evitar qualsevol reflex a les pantalles i altres comoditats per treure el màxim rendiment del curs.

 

Accés

Els alumnes que hagin cursat la Diplomatura en Il·lustració a IBOIX Escola tenen accés directe al MÀSTER EN DISSENY DE VIDEOJOCS. A més, reconeixem l’esforç de l’alumne/a més brillant de la Diplomatura en Il·lustració amb una beca que cobreix el 50% del màster.

Els alumnes que vulguin accedir al màster sense haver fet la Diplomatura hauran de presentar el seu portfoli i, si s’escau oportú, realitzar una prova d’accés. També és possible que alguns d’aquests alumnes hagin de realitzar un curs intensiu previ durant el mes de setembre de 2020 per adquirir els mínims coneixements imprescindibles en matèria d’il·lustració.

L’edat mínima per cursar aquest MÀSTER EN DISSENY DE VIDEOJOCS és de 18 anys.

 

Horaris i lloc

De dilluns a divendres de 16h a 20h

Del 30 de setembre de 2019 a 19 de juny de 2020

Del 28 de setembre de 2020 a 18 de juny de 2021

IBOIX Escola. Francesc Macià 65-67 de Granollers. A 5 minuts de l’estació de RENFE Granollers-Centre.

 

Preu

Matrícula de 750€ + Mensualitat de 450€

VULL MÉS INFORMACIÓ