Diplomatura en Il·lustració Professional

Característiques del curs

 • Durada del curs 1500 hores
 • Prerequisits No
 • Inici del Curs 01/10/2020
 • Horari: Dll a Dv matins o tardes
 • Matrícula: 450€
 • Preu: 380€/mes

Descripció

Tothom sap que treballar d’allò que més t’agrada és un privilegi. Aquest curs està dirigit a tots aquells amants del dibuix artístic que vulguin transformar el seu hobby en la seva professió. La il·lustració professional vinculada a la indústria de l’entreteniment és una professió de futur amb un ampli ventall de sortides laborals. No en va està en un sector que no para de créixer i que reclama constantment professionals capaços de crear els continguts gràfics necessaris per camps tan estesos com la creació de videojocs,  l’animació de llargmetratges i sèries,  el món editorial i la publicitat,  i tota mena de continguts multimèdia.

Però entre saber dibuixar i guanyar-se la vida dibuixant hi ha una diferència enorme.

A IBOIX ESCOLA ho sabem perquè a més d’escola també som un estudi d’il·lustració que fa més de 20 anys que treballem per les grans multinacionals de la indústria de l’entreteniment. Aquest coneixement del que demanen els clients ens ha permès dissenyar un pla d’estudis on els alumnes acaben dominant una àmplia gamma d’habilitats artístiques,  i amb un coneixement profund de l’ofici i tot el seu entorn. Els ensenyem a treballar seguint els requisits i les exigències del mercat. Aprenen a organitzar-se la feina, a  treballar en equip, a complir els terminis i a presentar els projectes de forma professional. Els ajudem a preparar-se un portfoli competitiu  i els afegim a la nostra borsa de treball i pràctiques, perquè puguin demostrar tot el que han après.

La Diplomatura en Il·lustració Professional cobreix des dels coneixements inicials  i bàsics de dibuix fins a les tècniques més avançades i especialitzades que capaciten a l’alumne per desenvolupar la seva carrera professional ocupant llocs de primer nivell dins la indústria de l’entreteniment.

L’ensenyança en el nostre centre és intensiva i exigent, però també ajustada a les capacitats de cada estudiant, amb l’objectiu d’aconseguir treure el millor de cada alumne en cadascuna de les etapes de la seva formació.

L’experiència ens demostra que molts alumnes modifiquen el seu objectiu inicial a mesura que perfeccionen les seves tècniques i descobreixen noves habilitats en diferents àmbits. Per això els nostres estudiants no els demanem que decideixin quin serà el seu camp d’especialització (videojocs, animació o editorial) fins a mitjans del segon curs de la Diplomatura. Això també permet al professorat aconsellar adequadament l’alumne, gràcies a un millor coneixement de les seves capacitats.

Estructura

Primer curs: fonaments d’il·lustració i eines digitals

Aquest primer curs fixa els fonaments artístics sobre els quals els alumnes edificaran la seva futura carrera professional. S’expliquen les bases de la il·lustració i la part pràctica, que és molta, es treballa amb la mateixa tecnologia que es fa en els estudis professionals.

 • Es treballa l’anatomia artística per tenir un coneixement profund del cos humà. Pilar imprescindible independentment de l’estil o tècnica de dibuix que es posi en pràctica més endavant.
 • S’ensenya narrativa i composició per poder transmetre una idea o concepte amb dibuixos. Part fonamental per treballar tant en el món del còmic, com a la publicitat i l’animació 2D i 3D com a storyboard artist.
 • S’aprenen a dissenyar els personatges i escenaris, i s’introdueixen conceptes generals d’il·luminació i color.
 • I sobretot s’inverteixen moltes hores en consolidar les tècniques d’il·lustració digital, i es dedica la màxima atenció perquè l’alumne adopti sistemes de treball professionals a l’hora de crear les il·lustracions i que sàpiga reconèixer les parts més rellevants de cadascun d’ells.

Segon curs: Perfeccionament de les tècniques

En aquest segon curs es treballa en la millora de les tècniques artístiques en il·lustració digital, s’incorpora al temari el concept art, el modelat 3D, l’animació 2D i s’aprofundeix en tot allò que cal conèixer per començar a treballar com a il·lustrador professional. L’objectiu és proporcionar als estudiants els recursos necessaris per donar als projectes l’acabat professional que exigeixen els clients.

Aquest segon curs acaba amb l’elaboració del portfoli artístic de l’alumne. Cal tenir en compte que el portfoli és la carta de presentació i l’element que es demana sempre per avaluar les capacitats professionals d’un il·lustrador. Aquest document pot obrir portes o tancar-les en funció de la seva qualitat, per això es treballa de forma personalitzada amb els professors, per tal d’aconseguir un book competitiu. Que aquest destaqui les virtuts artístiques i dissimuli les mancances derivades de la falta d’experiència. A l’Estudi IBOIX ens arriben cada any molts portfolis i ràpidament detectem si aquell artista mereix ser conegut o no. Aquest coneixement el transferim als nostres alumnes.

 • S’incorporen aspectes que no tenen res a veure amb la qualitat de les il·lustracions, però que seran imprescindibles perquè l’alumne pugui arrencar una carrera professional amb èxit. S’explica l’autopromoció. És a dir, nocions de màrqueting per ajudar als alumnes a crear el seu propi pla de negoci i començar a vendre els seus serveis professionals.
 • També els ensenyem aspectes legals i financers. Com s’ha de fer un pressupost? Quins drets d’autor emparen les feines de l’artista? Què cal tenir en compte a l’hora d’acceptar una feina que inclou un contracte de confidencialitat? S’ha d’estar donat d’alta com a autònom per fer les primeres feines? Quins impostos s’hauran de pagar? Totes les respostes les tenim a l’abast.

Després d’aquests dos anys d’assignatures comunes, l’alumne ha construït una base tècnica molt sòlida i ha après a treballar seguint els requisits i les exigències del mercat. És el moment d’escollir la seva especialització. Pot triar un dels següents tres cursos específics:  ANIMACIÓ, DISSENY DE VIDEOJOCS o IL·LUSTRACIÓ EDITORIAL.

Tercer curs: Màster d’especialització

Els Màsters estan orientats clarament a aprofundir en els coneixements específics d’aquestes branques. Els professors es treuen l’etiqueta de professor i es posen la de client o director d’art, de manera que l’escola es transforma en quelcom molt similar a un estudi professional. Les lliçons i els deures es transformen en projectes i encàrrecs, i els professors els valoren com a feines professionals. De fet, la major part dels exercicis son simulacions d’encàrrecs rebuts en estudis reals. L’objectiu final és que els alumnes adquireixin experiència de treball i puguin cometre errors en l’entorn acadèmic que després no es reprodueixin en l’àmbit professional a les seves primeres feines.

 • L’itinerari d’animació permet a l’alumne aprendre a treballar com a animador en sèries i pel·lícules d’animació, videojocs 2D, jocs per a mòbils i tot el que produeix la indústria multimèdia en les seves aplicacions.
 • En el curs de disseny de videojocs es treballen dos grans blocs: per una banda el disseny de personatges amb el seu posterior modelat 3D, el concept art, creació d’escenaris i props, i per l’altra els motors, game design, metodologies i interfícies. Aquesta especialització té una durada de 2 anys.
 • L’especialització en il·lustració editorial avança en la formació que permet donar sortides professionals en l’amplíssim món de la il·lustració comercial sobre paper. Això comprèn tant el món del còmic, com qualsevol projecte editorial, el merchandising i la publicitat, o el licensing per a multinacionals.

 

Metodologia

A IBOIX Escola ens agrada dir que els nostres alumnes NO ESTUDIEN, APRENEN. Apliquem un mètode propi que es basa en un seguiment individualitzat de cada alumne per treure el millor de cadascun d’ells. No tots els alumnes tenen el mateix estil, ni la mateixa tècnica, ni el mateix talent. Per això els professors dibuixen conjuntament amb els alumnes, potenciant sempre les habilitats individuals sense oblidar aquells elements o tècniques que són imprescindibles en la formació d’un il·lustrador/a. Intentem aproximar-nos el màxim possible al format de les classes particulars. Per aconseguir-ho donem una tauleta i un ordinador a cada alumne i posem exercicis personalitzats.

En els cursos d’especialització els grups encara són més reduïts i es treballa molt sovint en equip. Els alumnes col·laboren en projectes conjunts on han de complir els objectius amb les mateixes limitacions de producció amb les que es troben els estudis professionals. D’aquesta manera els participants també entenen els beneficis i les dificultats del treball cooperatiu.

Pel que fa als professors i professores busquem sempre que tinguin gran qualitat artística i experiència tant a nivell d’il·lustració com de docència. Per completar el pla de formació, durant la Diplomatura també s’organitzen diferents activitats artístiques, xerrades professionals i masterclass amb artistes professionals. Durant el curs d’especialització també ajudem als alumnes a que puguin accedir a feines o llocs per fer pràctiques en el circuit d’estudis i empreses amigues.

Finalment cal destacar que la direcció del centre prepara regularment informes d’assistència i envia cada curs dos informes sobre l’evolució tècnica de l’alumne. També s’organitzen tutories regulars i personalitzades sota demanda.

 

Condicions

DIPLOMATURA

Edat mínima: 16 anys

Horaris: De dilluns a divendres de 10h a 14h (torn de matins) o de 16h a 20h (torn de tardes)

Durada: De l’1 d’octubre al 15 de juny (aprox)

Requisits d’accés: Cap

Preus: Matrícula (450€) + Mensualitat (380€)

 

MÀSTERS D’ESPECIALITZACIÓ

Edat mínima: 18 anys

Horaris:

Animació: De dilluns a divendres de 10h a 14h

Disseny de videojocs: De dilluns a divendres de 16h a 20h

Il·lustració editorial: De dilluns a divendres de 10h a 14h

Durada: De l’1 d’octubre al 15 de juny (aprox)

Requisits d’accés: Cap pels alumnes que venen de segon de la diplomatura. Els alumnes que accedeixin sense haver fet els dos cursos hauran de presentar el seu portfoli i realitzar una prova d’accés.

Preus:

Animació: Matrícula* (450€) + Mensualitat (380€)

Disseny de videojocs: Matrícula** (750€) + Mensualitat (450€)

Il·lustració editorial: Matrícula* (450€) + Mensualitat (380€)

 

*Les matrícules només s’apliquen als alumnes que no provenen de la diplomatura. Si el màster d’especialització no es fa com un tercer curs de la diplomatura cal pagar la matrícula.

** El preu de la matrícula i de la mensualitat a l’especialització de Disseny de videojocs és més alt pel tipus de hardware i software que han d’utilitzar els alumnes.

 


Professors principals

 • El director de l’Escola i de l’Estudi IBOIX. Acumula una gran experiència en el negoci de la il·lustració professional,

 • Un dels nostres professors d’animació, expert en la producció de material per a sèries i llargmetratges de dibuixos animats. Molt exigent amb sí mateix i amb els alumnes. Resultats garantits.

 • Un dels grans artistes actuals, amb àmplia experiència en il·lustració comercial i en la indústria nord-americana del còmic. Molt per aprendre a les seves classes.

 • Gran coneixedor del dibuix natural i anatomia. Les seves obres estan en col·leccions privades d’arreu del món. Un privilegi tenir-lo de professor.

 • Professor d’Art 3D. Ha participat com a dibuixant 3D en videojocs de la popularitat d’Assassins Creed. Un autèntic crack en la matèria.

 • Jove talent especialista en còmic i disseny de personatges. Combina una gran experiència tant amb il·lustració com en docència.

 • Artista especialitzat en il·lustració juvenil, llibres de text, retrats i caricatures. Les seves obres sempre estan marcades per una gran quantitat de detalls que les fa úniques i irrepetibles. Un professor exigent amb una tècnica depurada.

 • És l’únic professor que no sap dibuixar. Per contra explicarà als alumnes com promocionar-se i establir-se en el mercat laboral.

VULL MÉS INFORMACIÓ